ULKOINEN MAHDOLLISUUS!

Autojen Keräily

Autoja voi kerätä kuka tahansa, kenellä on siihen tilat ja tarvittavat varat. Luonnollisesti esimerkiksi vanhojen Ladojen kerääminen saattaa olla edullisempaa kuin uusien autojen kerääminen, mutta jokainen kerää omalla tavallaan

Mikä on museoajoneuvo?

Museoajoneuvo on katsastustoimipaikan valtakunnallisen rekisteröidyn museoajoneuvojärjestön lausunnon perusteella museoajoneuvoksi hyväksymä ajoneuvo. Museoajoneuvon valmistusvuoden päättymisestä on oltava kulunut vähintään 30 vuotta. (Nuorin vuonna 2018 hyväksyttävä ajoneuvo on valmistettu v. 1987.) Museoajoneuvoksi voidaan hyväksyä ajoneuvo, joka on säilytetty alkuperäistä vastaavassa kunnossa tai entistetty asianmukaisesti. Jos sinulla on museoauto, huolehdi että ajoneuvon asiapaperit ja tekniset tiedot ovat kunnossa. Auton valmistenumero ja moottorin numero ovat nähtävillä ja ajoneuvoa kohdellaan se iän mukaisesti eli sitä pidetään puhtaanan sisältä ja ulkoa sekä moottori- ja tavaratilasta ja alustalta. Jotta auto saisi museoautostatuksen tulee auton olla maalipinnaltaan siisti ja peltiosaltaan kumuton ja kromiosat hyvät ja täydelliset. Lisäksi sisusta tulee olla alkuperäinen tai mahdollisimman alkuperäisen kaltainen ehjä ja siisti. Moottorin on myös oltava alkuperäinen tai vastaava. Auton kokonaisuuden tulee olla ryhdikäs ja hyvä. Lisäksi autosta tulee olla museorekisteriin kolme värivalokuvaa, jotka on kuvattu kuljettajan puolelta etuviistoon. Museorekisteröinnissä voidaan joitain pieniä poikkeuksia hyväksyä, ellei alkuperäsiosia ole enää saatavilla. Myös liikenneturvallisuuden vaatimat lisävarusteet kuten peilit ja vilkut voidaan hyväksyä sekä auton oman valmistusajan mukaiset lisävarusteet. Museoajoneuvo on vapautettu ajoneuvo- ja dieselverosta.

Perinneajoneuvo

Lisäksi on olemassa perinneajoneuvorekisteri. Perinneajoneuvoksi nimitetään suomalaisen tieliikenteen kulttuurihistorian kannalta merkittävää ajoneuvoa, joka on arvonsa mukaisesti taltioitu, kunnostettu, jonka elinkaaresta on merkittävä osa dokumentoitu ja joka on arvonsa mukaisessa käytössä ja säilytyksessä. Museokokoelmasta rekisteri poikkeaa, koska ajoneuvot ovat omistajiensa hallinnassa ja käytössä. Rekisterin tavoitteena on kattaa ajoneuvokannan eri ajanjaksot, ilmiöt ja ajoneuvotyypit. Jos sinulla on auto joka vastaa kuvausta, voit ottaa yhteyttä perinneajoneuvorekisteriin ja tehdä hakemuksen oman autosi saamisesta perinneajoneuvoksi.

Klassikkoautot

Useimmat keräilijät ovat merkkiuskollisia ja keräilevät omiin autotalleihinsa tietyn merkkisiä, maalaisia tai tietyn aikakauden autoja. Osa keräilijöistä taasen on erikoistuneet klassikkoautojen metsästykseen. Klassikkoauto on yksinkertaisesti auto, mikä on vanha. Klassikkoauto on sitä parempi sijoitus, mitä alkuperäisemmässä kunnossa se on, jos siitä on vaihdettu moottori tai värin sävy ei ole alkuperäinen, ei auto ole enää parhaan mahdollisen hinnan arvoinen. Klassikkoauto voi olla esimerkiksi 60- tai 70-luvun muskeliauto eli amerikkalainen V8 moottorilla varustettu katukiitäjä. Klassikkoautolla tulee olla myös oikea ja alkuperäinen dokumentaatio todistamassa auton historian. Klassikkoauton entisöinti voi tuottaa arvokkaan auton, mutta esimerkiksi vanhan 50-luvun jenkkiauton täydellinen entisöinti tarkoittaa tuhansien tuntien työtä ammattimaisen entisöijän tekemänä.

Nykyään on paljon tarjolla 1920- ja 1930 lukujan klassikkoautoja, mutta niillä ei ole paljon kysyntää koska ne eivät ole niin "ajoystävällisiä" Suomessa, sen sijaan jälleenmyynti arvoa löytyy 1960 ja 1970 luvun jenkeistä ja 1980- luvun eurooppalaisista GTI-autoista. Esimerkiksi 80-luvun autoista kiinnostusta herättävät vanhat turbo Porchet, Audit ja For Cosworthit.

Mitä arvokkaampi ja harvinaisempi klassikkoauto omistajalla onkaan, sitä visummin tulee siitä huolehtia. Säilytyspaikan tule olla turvallinen talven kylmyydeltä, kosteudelta, auringonpaahteelta- tasalämpöinen ilmastoitu autotalli olisi paras paikka.

Lisää Club Autoista

Autot tulivat Suomeen 1900-luvun alussa ja alkuvuosina autoilu oli täysin rikkaiden huvi. Suomen harvoilla teillä nähtiin kyllä muidenkin kuin suomalaisen harvoja autoja silloin kuin rikkaat ja vaikutusvaltaiset ruotsalaiset tai venäläiset olivat käymässä Suomessa.