Tulevaisuuden Autot

Autoilu on tähän asti ollut lähinnä polttomoottorin voittokulkua, vaikka saatavilla on ollut myös erilaisia vaihtoehtoa moottoriksi. Tulevaisuuden voittajaksi lienee tällä hetkellä varmistumassa sähköauto, mutta millä tavalla sähköauto tulee jatkossa saamaan energiansa lienee kehityksen kysymys, sillä nykyisten sähköautojen akkutekniikka lienee sellainen, millä koko nykyistä autokantaa ei voisi mitenkään valmistaa. Nykyään Suomessa rekisteröidään noin 120 000 autoa vuodessa ja meillä on jo lähes 2,7 miljoonaa autoa ja näiden vaihtaminen esimerkiksi sähköautoihin on projekti, mikä ei ole vuodessa tai edes vuosikymmenessä toteutettavissa. Monen Euroopan maan tavoitteet korvata nykyiset bensa- ja dieselautot paremmin luonnon huomioiviin autovaihtoehtoihin jo 2030-luvulla on toiveajattelua, todellisuus saattaa osoittautua huomattavamman monimutkaisemmaksi ja nykyaikaisia bensa- ja diesel autoja tullaan näkemään varmasti vielä 2080-luvullakin Euroopassa.

Turvallisuus

Autojen ja liikenteen turvallisuus on Suomessa nykyään hyvällä tasolla mutta pahimmillaan tilanne oli vuonna 1972 kun tieliikenteessä kuoli peräti 1156 henkilöä. Iso osa parantuneelle tilanteelle on ollut Liikenneturvalla, joka perustettiin vuonna 1971 ja samoihin aikoihin ajovalojen käyttö autoissa ja moottoriajoneuvoissa tuli pakolliseksi uuden tieliikennelain nojalla.

Tulevaisuuden auto sisältää entistä enemmän tekniikkaa ja tietokoneita, se tunnistaa kuljettajan kasvot ja säätää ohjauspyörän, peilit, sisälämpötilan ja radioasemat kuljettajan henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Kosketusnäyttöjen tuntopalaute ja digitaaliset peilit ulkopeilien sijaan ovat tulevaisuutta.

Automaatti ja robottiautot

Automatisoitu ajaminen on osittain jo tätä päivää ja täysin robottiajettavia rekkojakin on jo kokeiltu ja ajatuksissa on erilaiset rekkakaistat, joilla kuskittomat robottirekat kuljettavat suuria kuormia paikasta a paikkaan b. Se on jo nyt lähes mahdollista.

Älykotisovellukset voivat jo nyt olla auton kanssa yhteydessä ja ilmoittaa auton välityksellä kuskille esimerkiksi kodin tilanteista lämmön suhteen ja sen, mitä jääkaappiin tulisi hakea kaupasta! Kauppalista lähettäminen, vaikka lähiruokakauppaan on täysin teknisesti mahdollista.

Tulevaisuuden auto on myös tietoinen muista liikenteessä liikkujista, autoista, pyöräilijöistä ja auto pystyy ennakoimaan mahdolliset törmaykset ja tekemään tarvittavat väistöliikkeet ajoissa. Sitä, lentääkö auto tulevaisuudessa, ei tiedä kukaan, mutta jos auto lentää, ei se ole enää auto vaan pieni lentävä laite.

Lisää Club Autoista

Autot tulivat Suomeen 1900-luvun alussa ja alkuvuosina autoilu oli täysin rikkaiden huvi. Suomen harvoilla teillä nähtiin kyllä muidenkin kuin suomalaisen harvoja autoja silloin kuin rikkaat ja vaikutusvaltaiset ruotsalaiset tai venäläiset olivat käymässä Suomessa.