Yhteiskäyttöautot

Yhteiskäyttöauto on uutta ajattelua, missä auton omistaa yritys tai paikallinen yhteisö ja auto on yrityksen asiakkaiden tai yhteisön jäsenten käytettävissä. Yhteiskäyttöautojen käytölle on aina sovittu yhteiset käyttösäännöt mm. huollon ja käyttämisen sekä parkkipaikkojen suhteen. Jäsenet maksavat jonkinlaista yhteiskäyttömaksua, jolla yhteisesti katetaan auton yleiskulut. Käyttäjät maksavat vain sitten oman käyttönsä ajamisestaan. On olemassa myös vaihtoehto, että yksityishenkilöt hankkivat kimppa-auton, jonka kulut jaetaan omistajien kesken eikä kukaan maksa mitään ylimääräistä vastiketta. Jos sitten käyttäjät maksavat jonkinlaisen vastikkeen kutsutaan tällaista yhteisautoa vertaisvuokraukseksi.

Autoilijoista

Yhteiskäyttöautoilijat ovat tyypillisesti nuoria aikuisia. Pääkaupunkiseudulla yhteiskäyttö-autoilijoista jopa lähes puolet on lapsiperheitä. Yhteiskäyttöautoa käytetään eniten ostos-matkoilla ja erilaisilla vapaa-ajan matkoilla. Yhteiskäyttöautoilijoiden päivittäinen liikkuminen tukeutuu vahvasti joukkoliikenteeseen. Läpinäkyvän kustannusrakenteen ansiosta yhteiskäyttöauto ei houkuttele ajamaan turhaan, joten joukkoliikenne, pyöräily ja kävely säilyvät ensisijaisina kulkutapoina.

Suomessa yhteiskäyttöautoja on ainakin kahdella kymmenellä paikkakunnalla eri yritysten kautta. Bremenissä on esimerkiksi yhteisautoyritys Cambio, jolla on tuhansia asiakkaita ja sen on laskettu vähentäneen pelkästään Bremenin keskustasta noin 900 henkilöautoa. Keskimäärin yhden yhteiskäyttöauton lasketaan korvaavan jopa 8 yksityisautoa.

Tulevaisuuden Projekteja

Ranskassa autonvalmistaja Renault aikoo käynnistää yhteiskäyttöpalvelun Pariisissa syyskuussa 2018. Renaultin tarkoituksena on kasvattaa autojen lukumäärä kahteentuhanteen. Pariisissa on ennenkin kokeiltu yhteiskäyttöautoja, mutta edellisellä kerralla niitä oli noin 4000 sähköautoa, mutta ne eivät oikeasti olleet vaihtoehto auton hankinnalle vaan ihmiset käyttivät niitä metron sijasta. Autoja ei siivottu kunnolla ja siitä tuli kaupungille liian kallista. Projekti lopetettiin heinäkuussa 2018 sen oltua toiminnassa seitsemän vuotta.

Autonvalmistaja Volkswagen aikoo käynnistää yhteiskäyttöpalvelun nimeltä WE Saksassa vuonna 2019. Sen jälkeen tarkoituksena on laajentua muihin Euroopan suurkaupunkeihin, Pohjois-Amerikkaan ja Aasiaan. Mielenkiinnolla seuraamme miten tällaiset autonvalmistajien omat projektit saavat tuulta alleen ja minkälaiset järjestelmät autojen käytön ym

Lisää Club Autoista

Autot tulivat Suomeen 1900-luvun alussa ja alkuvuosina autoilu oli täysin rikkaiden huvi. Suomen harvoilla teillä nähtiin kyllä muidenkin kuin suomalaisen harvoja autoja silloin kuin rikkaat ja vaikutusvaltaiset ruotsalaiset tai venäläiset olivat käymässä Suomessa.